Kenmerken van een goede website

Werk aan de winkel

Onlangs kreeg ik een berichtje…”Mijn website straalt niet meer uit wat mijn bedrijf nu is en ik trek nu vooral de verkeerde klanten aan. Joyce, wil jij mij helpen, zodat dit weer klopt en past bij wie wij als bedrijf zijn?” Mijn antwoord daarop kan je natuurlijk wel raden. Challenge accepted! 🙂
 
Het triggerde mij ook om er verder in te duiken. Hoe heeft het zo bij dit bedrijf kunnen gebeuren dat dit niet meer met elkaar matcht. Ik kijk dan ook verder dan alleen naar de website van deze klant. Online en offline moeten in de hele linie goed met elkaar ‘communiceren’. 
 
Spreek jij in al je communicatie uitingen wel de juiste klanten aan? Straal je uit wie je wilt zijn met jouw bedrijf? Hoog tijd om eens even een lijstje te maken van belangrijkste punten [als je het mij vraagt] waar een (nieuwe) website sowieso aan moet voldoen:
 
– Het moet er professioneel uitzien en de huisstijl moet herkenbaar zijn.
– De website moet ook goed op mobiel of tablet werken en dus ‘responsive’ zijn.
– Snapt de bezoeker van de website binnen enkele seconden wat hij/zij kan ‘halen’ bij jou?
– Vindbaarheid in zoekmachines is een must.
– De website moet snel kunnen laden en gebruiksvriendelijk zijn (anders zullen bezoekers snel afhaken)
– De website moet beveiligd zijn. Websites zijn gevoelig voor hackers en bezoekers hechten waarde aan een veilige website. Zeker als ze op die website gegevens gaan invullen. Straal dus vertrouwen uit.
– Vertel relevante informatie en laat mooie afbeeldingen en goede foto’s hierop aansluiten.
 
Wees eens eerlijk…Spreek jij met jouw website de juiste klanten aan?
Of kan jouw website wel een professionele boost gebruiken?
 
——————
 !

——————

Smid Accountants

Opdracht: copywriting voor de nieuwe website www.smid.nu

“Toen wij onze website ging vernieuwen stonden wij voor de keus: alle teksten zelf gaan schrijven of dit laten doen door een specialist. Zo kwamen wij in contact met Joyce. Op basis van de intakegesprekken en de wijze van haar aanpak hadden wij al snel in de gaten dat de keuze voor deze specialiste een goede en verstandige was. Haar aanpak en kennis sprak ons direct aan. Vooral de aandachtspunten die zij ons direct al meegaf voor onze online vindbaarheid (SEO) was voor ons direct zeer positief. Ook de afstemming tussen onze nieuwe website en onze sociale media heeft zij perfect in haar opdracht meegenomen. Uiteindelijk sluiten de door Joyce opgestelde teksten goed aan op onze vindbaarheid op internet maar vooral ook bij ons imago wat willen uitstralen op onze nieuwe website!”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.